fbpx

קצת עלי

היי אני עדי קלינגהופר, בת 21 , קונדיטורית ומכורה למטבח מאז שאני זוכרת את עצמי. עד היום אני מספרת איך בילדותי הייתי צופה בדודה שלי מהצד ושואלת אין סוף שאלות שלא נגמרות על איך הדברים עובדים, תמיד הייתי מסוקרנת.
במהלך גיל ההתבגרות עברתי טרגדיה כשאיבדתי את אמא שלי והרגשתי שהמטבח זה המקום בריחה והתרפיה שלי.

קרא עוד

ספינג' של דודה ציפי

19 דצמבר 2019 מאת עדי קלינגהופר

בכל אחד מהחגים יש מאכל אחד אהוב עליי שעובר אצלנו במשפחה.

כיאה למרוקאים (מצד האמא) … כל חנוכה יש ספינג' על השולחן, הספינג' של דודה ציפי.

זה כבר ידוע שכולם מחכים לספינג' שלה ואני נשבעת לכם שאף אחד לא יכול להתחרות איתה.

אז עד שציפי תכין לנו את הספינג' שאנחנו אוהבים, אני לקחתי את המושכות לידיים והכנתי את הספינג' שלה בעצמי , בצד אפשר להגיש תה או אפילו ריבה טעימה.

ספינג' (30-40 יחידות):  

1 ק”ג קמח

50 גרם שמרים טריים

1/2 כוס סוכר

1 כפית מלח

3-3 וחצי כוסות מים פושרים

 

2-3 ליטר שמן לטיגון

 

1/2 ק”ג סוכר לציפוי

 

אופן ההכנה:

בעקרת המיקסר מניחים קמח ,סוכר ושמרים מערבבים קלות.

מחברים למיקסר וו לישה , מתחילים את פעילות המיקסר ותוך כדי בזרם דק מוזגים 3 כוסות מים, מוסיפים את המלח.

אם התקבל בצק די נוזלי תעצרו כאן, אם הבצק שלכם עדיין לא נוזלי ודליל תוסיפו עוד חצי כוס מים פושרים.

ממשיכים את פעולת המיקסר, בסוף נעזרים בידיים ובתנועות סיבוביות עם היד מערבבים ובודקים שכל הקמח שהיה בתחתית המיקסר נטמע בבצק.

משאירים את הבצק בקערת המיקסר , משמנים את החלק העליון , ומכסים את הקערה עם ניילון נצמד. משאירים להתפחה בטמפרטורת החדר עד הכפלת הנפח.

אחרי תפיחה ראשונה של הבצק מוציאים את האוויר בעזרת כף היד, לשים מעט עם היד ומכסים שוב להתפחה שנייה.

בזמן הזה מחממים שמן לטיגון , בין 160-170 מעלות, המעלות הנכונות לטיגון.

 

 

אחרי הכפלת הנפח בפעם השנייה, מתחילים בטיגון.

מכינים קערה עם שמן לידיים, ככה יהיה קל יותר ליצור את הצורה ומכינים גם קערה עם סוכר.

טובלים את הידיים בקערת השמן, בוצעים חתיכת בצק , ובעזרת האצבעות יוצרים חור קטן מסובבים ,פותחים את העיגול הפנימי כלפי חוץ ( מרחיבים את הבצק) ושולחים לשמן בזהירות.

את הבצק שולחים קדימה, ממני והלאה , לא זורקים ישירות. כך ממשיכים עם כל הבצק.

מטגנים מכל צד עד הזהבה, מעבירים לקערת הסוכר, מגלגלים עד ציפוי מלא של הספינג’.

מניחים בצלחת הגשה ואוכלים. הספינג’ נשמר במיטבו ביום הטיגון.