קצת עלי

היי אני עדי קלינגהופר, בת 21 , קונדיטורית ומכורה למטבח מאז שאני זוכרת את עצמי. עד היום אני מספרת איך בילדותי הייתי צופה בדודה שלי מהצד ושואלת אין סוף שאלות שלא נגמרות על איך הדברים עובדים, תמיד הייתי מסוקרנת.
במהלך גיל ההתבגרות עברתי טרגדיה כשאיבדתי את אמא שלי והרגשתי שהמטבח זה המקום בריחה והתרפיה שלי.

קרא עוד

ספיישל "יום העצמאות" – כדורי שוקולד

6 מאי 2019 מאת עדי קלינגהופר

מישהי מיוחדת חוגגת יום הולדת, ישראל שלנו בת 71 השבוע. יום העצמאות זה תמיד יום מרגש,  הופעות , זיקוקים והמון שמחה לחגוג את היום הולדת של המדינה. יום העצמאות זה גם חג ״המנגל״, כולנו יודעים שזאת מסורת של שנים , שביום עצמו כולנו חוגגים עם ״על האש״ וכל המשפחה. לסיום הארוחה , אני תמיד מגישה קינוח קליל ומרענן וכמובן שהוא חייב להיות ישראלי , כי בכל זאת אנחנו חוגגים למדינת ישראל. כדורי שוקולד הם אחד מהאופציות, אפשר לקשט אותם בצבעי כחול לבן והם נורא קלים להכנה  ומתאים לקטנים ולגדולים.

כדורי שוקולד: (30 כדורים )

שרוול פתי-בר ( 250 גרם)

100 גרם חמאה

100 גרם שוקולד מריר

100 גרם שוקולד חלב

1/4 כוס סוכר

3/4 כוס חלב

קורט מלח

 

לקישוט:

סוכריות צבעוניות

קוקוס

קקאו

אגוזים טחונים

 

אופן הכנה:

מרסקים את הפתי-בר לפירורים גסים ומניחים בקערה עמוקה. בסיר מרתיחים חלב וסוכר , כאשר החלב מגיע לרתיחה מוסיפים את השוקולדים והחמאה, מערבבים כל הזמן כדי שהשוקולד לא יישרף , כאשר השוקולד נמס והתערובת אחידה , מעבירים לקערה עם הפתי-בר. מערבבים בעזרת כף או מרית כך שכל הפירורים יהיו עטופים שוקולד וכאשר כל השוקולד והפירורים מעורבבים היטב מעבירים לקירור שעתיים לפחות ( אפשר לקצר את הזמן על ידיד קירור במקפיא) .

מוציאים את הבלילה הקרה ומגלגלים כדורים, מצפים בסוכריות/ קוקוס/ קקאו ומניחים במנז׳טים. את כדורי השוקולד שומרים בקירור.