fbpx

קצת עלי

היי אני עדי קלינגהופר , קונדיטורית ומכורה למטבח מאז שאני זוכרת את עצמי. עד היום אני מספרת איך בילדותי הייתי צופה בדודה שלי מהצד ושואלת אין סוף שאלות שלא נגמרות על איך הדברים עובדים, תמיד הייתי מסוקרנת.
במהלך גיל ההתבגרות עברתי טרגדיה כשאיבדתי את אמא שלי והרגשתי שהמטבח זה המקום בריחה והתרפיה שלי.

קרא עוד

נשיקות מרנג

4 מרץ 2020 מאת עדי קלינגהופר

נשיקות מרנג – אחד המתכונים הכי מבוקשים. מתאים תמיד לכל מאורע או קישוט של עוגה, גם בתור נשנוש על שולחן יום הולדת …

ואני מבטיחה לכם שתיכף תראו כמה המתכון קל ופשוט, אין אחד שלא יכול! אבל הכי חשוב זה לעקוב אחר ההוראות.

אז מתחילים: האויב הגדול של המרנג הוא השומן, ולכן תמיד כשמכינים מרנג חשוב לשמור על כלים יבשים היטב ונקיים משומן, הקערה , המרית, הצלחות, הכל.

את הנשיקות אני מכינה עם מרנג צרפתי, הכי פשוט וקל. אין צורך בבן מארי או יצירת סירופ סוכר, במקרה הזה של המרנג הצרפתי  רק מקציפים בקערת המיקסר.

את המרנג מתחילים עם הקצפה של סוכר וחלבונים, אחרי שמגיעים לקצף חזק ומבריק מוסיפים את אבקת הסוכר , מקציפים , מזלפים ואופים.

האפייה היא בחום נמוך מאוד , 70 מעלות כ- 4 שעות, עד ייבוש מלא.

תעקבו אחר ההוראות ויצאו לכם נשיקות מושלמות!

 

נשיקות מרנג: 

מרכיבים
100 גרם חלבון
100 גרם סוכר
100 גרם אבקת סוכר
צבע מאכל (לא חובה)

 

אופן ההכנה
בקערת מיקסר נקייה עם וו הקצפה מקציפים חלבון עד שנוצר קצף לבנבן.
מוסיפים בהדרגה את הסוכר ומקציפים במהירות גבוהה עד שנוצר קצף יציב מאוד.
מנפים לקערה עם המרנג את אבקת הסוכר ומקפלים בעדינות עד אחידות. אם רוצים צבע מאכל זה הזמן להוסיף כמה טיפות ולקפל בעדינות.
מעבירים לשקית זילוף עם צנטר כוכב או חלק, מזלפים על תבנית מרופדת בנייר אפייה לצורה הרצויה.
אופים ב־70 מעלות כ־4 שעות.