קצת עלי

היי אני עדי קלינגהופר, בת 21 , קונדיטורית ומכורה למטבח מאז שאני זוכרת את עצמי. עד היום אני מספרת איך בילדותי הייתי צופה בדודה שלי מהצד ושואלת אין סוף שאלות שלא נגמרות על איך הדברים עובדים, תמיד הייתי מסוקרנת.
במהלך גיל ההתבגרות עברתי טרגדיה כשאיבדתי את אמא שלי והרגשתי שהמטבח זה המקום בריחה והתרפיה שלי.

קרא עוד

מקלות 4 גבינות

24 ספטמבר 2019 מאת עדי קלינגהופר

למי מאיתנו לא קרה שחברים התקשרו ואמרו שהם בדרך ואין לנו ארוחת ערב וגם לא נשנושים להגיש להם!
המקלות 4 גבינות הם החבר החדש שלכם במטבח , מתכון קל ומהיר שיהיה מוכן עוד לפני שהאורחים יגיעו עם קיצור דרך קטן למנה שישדרג הכל,
כל הגבינות מגיעות מוכנות ומגורדות באריזה אחת!
מקלות בצק עלים וגבינה : 
500 גרם בצק עלים ( אם הבצק קפוא יש להפשיר על פי ההוראות בגב האריזה)
1 ביצה טרופה
מלח
שומשום ( אופציה )
חבילת גבינות קוואטרו פורמאג׳י של מחלבות גד
למטבל גבינה: 
גביע גבינה לבנה 5%
בצל ירוק קצוץ
מעט מלח
מעט פפריקה
אופן הכנה: 
מחממים תנור ל 180 מעלות.
פורסים על נייר אפייה את בצק העלים למלבן בגודל הנייר אפייה , מברישים את פני בצק העלים בביצה טרופה, על מחצית מהבצק מפזרים את תערובת 4 הגבינות , מוסיפים מעט מלח ואם רוצים אפשרי גם שומשום. מקפלים את החצי ה״יבש״ ללא הגבינות מעל החצי עם הגבינות כך שבין 2 הבצקים יהיו הגבינות , מהדקים מעט עם היד.
חותכים לאורך הבצק פסים ארוכים בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה.
לוקחים פס בצק ומחזיקים כל קצה ביד אחרת ומסובבים כל צד לכיוון הנגדי כך שיווצר סילסול בבצק. את המקלות המסולסלים מניחים בתבנית אפייה מעל נייר אפייה , אופים כ 25 דקות או עד הזהבה, חשוב לאפות את הבצק אפייה מלאה.
מוציאים מהתנור , מניחים בצלחת הגשה.
אפשרות למטבל גבינה: בקערה מערבבים גבינה לבנה, בצל ירוק קצוץ , מלח ופפריקה ( לפי הטעם).