קצת עלי

היי אני עדי קלינגהופר, בת 21 , קונדיטורית ומכורה למטבח מאז שאני זוכרת את עצמי. עד היום אני מספרת איך בילדותי הייתי צופה בדודה שלי מהצד ושואלת אין סוף שאלות שלא נגמרות על איך הדברים עובדים, תמיד הייתי מסוקרנת.
במהלך גיל ההתבגרות עברתי טרגדיה כשאיבדתי את אמא שלי והרגשתי שהמטבח זה המקום בריחה והתרפיה שלי.

קרא עוד

מלבי פרווה (וגם טבעוני!)

6 מאי 2019 מאת עדי קלינגהופר

יום העצמאות זה תמיד מלבי, קינוח נוסטלגי של פעם ,לסיום ארוחה בשרית כבדה, הוא קליל, קר ומרענן, לא מתוק מידי ופשוט להכנה.

הקינוח האולטימטיבי לימי הקיץ ולסיום ארוחה. אחרי שתכינו אותו פעם אחת לא תפסיקו להכין אותו, המלבי הזה הוא פרווה וגם טבעוני עם טעם עדין של קוקוס.

מלבי פרווה טבעוני: ( 10 כוסות בנפח 250 מ״ל) 

1 ליטר חלב סויה

1/3 כוס סוכר

9 כפות קורנפלור

1 כף מי ורדים

250 מ״ל קרם קוקוס ( החלק היציב של הקרם , לא הנוזלים)

לסירופ מלבי פטל:

100 מל תרכיז פטל

1 כף מי ורדים

תוספות: 

פיסטוקים/ אגוזים / קוקוס

אופן הכנה: 

בקערה קטנה מניחים 1/2 כוס חלב סויה וקורנפלור ומערבבים היטב, מניחים בצד.

בסיר מרתיחים את שאר החלב סויה , קרם קוקוס וסוכר, כשאר החלב מגיע לרתיחה מוסיפים את בלילת החלב עם הקורנפלור  וטורפים עד הסמכה עדינה.

מעבירים את התערובת לכוסות הגשה אישיות (בעזרת מד ליטר או מצקת) ומקררים לפחות 4 שעות.

מכינים את הסירופ: בקערה קטנה מערבבים תרכיז פטל ומי ורדים .

הגשה: מוציאים את הכוסות מלבי מהקירור , מזגגים עם הסירופ מלבי שיצרנו , מקשטים עם פיסטוק , קוקוס ובוטנים.