לכבוד ט"ו באב אני מביאה לכם מתכון של מוס שוקולד , המוס שוקולד הזה הוא אלוהי!
הוא קליל , אוורירי ושוקולדי .. הוא יתאים לכם לכל אירוע, בנוסף לכל זה הוא קל מאוד להכנה!
ואם יש מישהו שאתם אוהבים תכינו לו את המוס הזה , הוא יודה לכם ️

מצרכים מוס שוקולד ( רינג קוטר 22 ) 
לתחתית:
70 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
1 ביצה
50 גרם סוכר
2 כפות קמח
קורט מלח

למוס שוקולד: 
250 גרם שוקולד מריר
500 מל שמנת מתוקה
50 גרם חמאה
2 חלבונים
2 חלמונים
1/2 כוס סוכר

גנאש שוקולד: 
250 מ״ל שמנת מתוקה
250 גרם שוקולד מריר

אופן הכנה: 
מתחילים עם התחתית : בקערה עמוקה ממיסים שוקולד מריר וחמאה , עד להמסה מלאה. כאשר מתקבלת תערובת אחידה מוסיפים סוכר וביצה ומערבבים , מוסיפים קמח  וקורט מלח ומערבבים עד איחוד.
מעבירים לרינג משומן ועטוף בנייר כסף כדי שהבלילה לא תברח, בתחתית הרינג מעל הנייר כסף מניחים נייר אפייה כדי שהתחתית לא תדבק לנייר כסף. אופים את התחתית ב – 170 מעלות כ – 15 דקות או עד שהתחתית אפויה . מוציאים את הרינג מהתנור ומצננים.
ממשיכים עם המוס שוקולד:  בקערה עמוקה ממיסים שוקולד מריר ו -250 מ״ל שמנת מתוקה, אפשר להמיס על בן מארי או במיקרוגל בפולסים של 30 שניות , תזהרו לא לשרוף את השוקולד. אחרי שתערובת השוקולד אחידה וחמימה ( חשוב שתשאר חמה ) מוסיפים בזריזות חלמונים וטורפים מעט עד איחוד ומניחים בצד. בקערת המיקסר עם וו בלון מקציפים חלבונים עם 1/4 כוס סוכר עד קציפה תפוחה ויציבה , מעבירים לקערת השוקולד ומקפלים בזהירות עד איחוד התערובות.
בקערת המיקסר ( אין צורך לנקות אותה אחרי החלבונים ) מקציפים עם וו בלון , 250 מ״ל שמנת מתוקה ו -1/4 כוס סוכר ,מקציפים עד מרקם של יוגורט לא להגיע לקציפה יציבה!
מקפלים את השמנת המוקצפת לקערת השוקולד עד איחוד התערובות.
(בשלב הזה ניתן לשים שקף מסביב לרינג , אם אין שקף לא נורא אפשר לחלץ את העוגה גם בעזרת ברנר ) מעבירים את המוס שוקולד לרינג עם התחתית האפויה , מיישרים מעט ומעבירים להקפאה מלאה! לפחות 6 שעות או לילה.
אחרי הקפאה מלאה של המוס עוברים להכנת הגנאש שוקולד: ממיסים במיקרוגל או על בן מארי שוקולד מריר ושמנת , טורפים עד איחוד וגנאש חלק.
מוציאים את העוגה מהמקפיא , מוזגים בזהירות את הגנאש שוקולד על העוגה ( העוגה עדיין עם הרינג ) משטחים את הגנאש כך שיכסה את כל החלק העליון של המוס, מחזירים להקפאה לשעה , מוציאים מהקפאה ומשחררים את הרינג על ידי ברנר (מעבירים ברנר מסביב לרינג , אם אין ברנר אפשר בעזרת מגבת חמה ) ומעבירים את העוגה לצלחת הגשה.
העוגה נשמרת בהקפאה.