קצת עלי

היי אני עדי קלינגהופר, בת 21 , קונדיטורית ומכורה למטבח מאז שאני זוכרת את עצמי. עד היום אני מספרת איך בילדותי הייתי צופה בדודה שלי מהצד ושואלת אין סוף שאלות שלא נגמרות על איך הדברים עובדים, תמיד הייתי מסוקרנת.
במהלך גיל ההתבגרות עברתי טרגדיה כשאיבדתי את אמא שלי והרגשתי שהמטבח זה המקום בריחה והתרפיה שלי.

קרא עוד

מוס שוקולד ובראוניז בכוסות

24 אפריל 2019 מאת עדי קלינגהופר

קינוחי כוסות , זה הקינוח הכי כיפי שיש. הוא קינוח קל ולא דורש הרבה מאמץ , אפשר להפוך אותו לקינוח וואו בכלום זמן עבודה.

קינוחי הכוסות האישיים נוחים יותר להגשה מאשר לחתוך עוגה ולהגיש אותה , כל אחד לוקח את הקינוח שלו בלי הרבה לכלוך ובלאגן ואם הם לא חלק מהתפריט אירוח שלכם אז אתם חייבים להכניס אותם לתפריט הבא.

את קינוחי הכוסות הבאים החלטתי לעשות עם מוס שוקולד כי זה מה שכולם אוהבים תמיד תיקחו את הקינוחים האלה לכיוון שכל האורחים שלכם מתחברים, כי אלה קינוחים שתמיד מושכים את העין ותוך שנייה יתחסלו.

בתחתית הכוס מונחים בראוניז רכים ( ראו מתכון בבלוג בראוניז פרווה ללא גלוטן ) מעל הבראוניז מגיע מוס שוקולד קטיפתי ועדין. את החלק העליון של המוס אפשר לקשט ככל שתרצו, עם פצפוצי שוקולד , מקלות מרנג, מקרונים , פרחי אמנון ותמר וכמו שאני תמיד אומרת .. עופו עם הדמיון שלכם.

 

מוס שוקולד בכוסות (12 כוסות)

קוביות בראוניז מוכנות לתחתית (ראו מתכון בבלוג בראוניז ללא גלוטן )

200 גרם שוקולד מריר

2 כפות גדושות נוטלה

5 גרם ג'לטין מומס ב 25 גרם מים ( מושרה לפחות שעה במקרר )

500 מ"ל  שמנת מתוקה

2 כפות סוכר

אופציות לקישוט: מרנג / תלתלי שוקולד / פצפוצי שוקולד

 

אופן הכנה:

מניחים במד ליטר שוקולד מריר , נוטלה ואת הג'לטין .

בקלחת מרתיחים 250 מ"ל שמנת מתוקה,  כאשר השמנת רותחת מעבירים אותה למד ליטר עם השוקולד וטוחנים עד מסה חלקה ( את הפעולה הזאת אפשר לבצע בקערה עמוקה עם מטרפה ). מעבירים את המסה שנמצאת במד ליטר לקערה עמוקה ומקררים עד לטמפרטורת החדר.

כאשר המסה מקוררת לטמפרטורת החדר מקציפים עם וו בלון 250 מ"ל שמנת מתוקה ו 2 כפות סוכר לקציפה רכה כמו יוגורט. מקפלים בעדינות את הקציפה הרכה למסה המקוררת עם השוקולד, מעבירים את המוס שוקולד לשקית זילוף ומניחים עד להרכבה.

מסדרים את הכוסות על מגש שיהיה נוח להעביר לקירור , מניחים בכל כוס מספר קוביות בראוניז (4-5 זה מספיק ). מעל קוביות הבראוניז מזלפים את המוס שוקולד עד קצה הכוס. מקררים את הכוסות מוס , אחרי שהמוס התקרר אפשר לקשט את הכוסות בכל דרך שתרצו או שתשאירו אותן ככה הן מהממות. את הכוסות שומרים עד יומיים במקרר.