fbpx

קצת עלי

היי אני עדי קלינגהופר, בת 21 , קונדיטורית ומכורה למטבח מאז שאני זוכרת את עצמי. עד היום אני מספרת איך בילדותי הייתי צופה בדודה שלי מהצד ושואלת אין סוף שאלות שלא נגמרות על איך הדברים עובדים, תמיד הייתי מסוקרנת.
במהלך גיל ההתבגרות עברתי טרגדיה כשאיבדתי את אמא שלי והרגשתי שהמטבח זה המקום בריחה והתרפיה שלי.

קרא עוד

מאפינס שוקולד

5 נובמבר 2019 מאת עדי קלינגהופר

מאפינס שוקולד רכים ועסיסיים , גם ביום שלמחרת.

כאלה שיתאימו לכל מקום ונחשב למתכון קל הכנה גם כשהאורחים יתקשרו אליכם שהם בדרך ..

את המאפינס האלה אני מכינה באופן קבוע לימי הולדת וכשמבקשים שאביא איתי משהו שמתאים גם לילדים וגם למבוגרים.

זה מתכון לגזור ולשמור.

כמובן שאת המאפינס אתם יכולים לאפות ולהגיש ככה כמו שהם, הקרם הוא רק תוספת כדי להפוך את המאפינס לחגיגי יותר.

 

מאפינס שוקולד ( 12 יחידות מאפינס):

 

בלילת המאפינס:

1/2 כוס שמן

1 כוס סוכר

2 ביצים

1 גביע שמנת חמוצה (200 מ”ל)

1/4 כוס שוקולית לאפייה

1/4 כוס קקאו

3/4 כוס קמח

1/2 כפית אבקת אפייה

אופציה לתוספת: 1/2 כוס שוקולד צ’יפס

 

**חצי צנצנת נוטלה למילוי

 

לקרם שוקולד מוקצף:

500 מ”ל שמנת  מתוקה

200 גרם שוקולד מריר

 

אופציה נוספת:

1 חבילה פודינג שוקולד

1 כוס שמנת מתוקה

3/4 כוס חלב

 

אופן הכנה:

מתחילים עם הקרם שוקולד: מניחים בקערה עמוקה שוקולד מריר ו 250 מ”ל שמנת מתוקה. ממיסים את השוקולד והשמנת במיקרוגל בפולסים של 30 שניות.

כאשר הגענו לקרם חלק ואחיד מכניסים לקירור מלא לפחות שעתיים.

 

ממשיכים עם המאפינס: מחממים תנור ל- 170 מעלות.

בקערה עמוקה מניחים שמן , סוכר וביצים טורפים היטב. מוסיפים את השמנת החמוצה וטורפים. מוסיפים לבלילה את החומרים היבשים, שוקולית, קקאו, קמח ואבקת אפייה.

מוזגים את הבלילה למנז’טים עד 3/4 מגובה המנז’ט. אם רוצים זה הזמן להוסיף מעל כל מאפינס מעט שוקולד צ’יפס ואופים כ- 25 דקות או עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים.

מניחים למאפינס להתקרר היטב ולאחר מכן ניגשים לקרם.

 

 

המאפינס לפני האפייה

 

ממשיכים עם הקרם שוקולד: מניחים את הקרם שהתקרר בקערת המיקסר , מוסיפים 250 מ”ל שמנת מתוקה ומתחילים להקציף עם וו בלון עד קציפה יציבה.

מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנטר משונן ומניחים במקרר.

 

אופציה נוספת של קרם: בעקרת מיקסר מניחים פודינג שוקולד, שמנת וחלב , מקציפים עם וו בלון עד קציפה יציבה , את הקצפת מעבירים לשקית זילוף עם צנטר משונן.

 

המאפינס אחרי אפייה

 

הרכבת המאפינס:

מניחים את המאפינס על צלחת הגשה, ובעזרת סכין יוצרים בור קטן באמצע המאפינס, לא עמוק מידי. לתוך הבור שיצרנו מזלפים ממרח נוטלה, וכך עושים בכל המאפינס.

על כל מאפינס מזלפים את הקרם שוקולד שהקצפנו והמאפינס מוכן.

את המאפינס שומרים בקירור.