fbpx

קצת עלי

היי אני עדי קלינגהופר, בת 21 , קונדיטורית ומכורה למטבח מאז שאני זוכרת את עצמי. עד היום אני מספרת איך בילדותי הייתי צופה בדודה שלי מהצד ושואלת אין סוף שאלות שלא נגמרות על איך הדברים עובדים, תמיד הייתי מסוקרנת.
במהלך גיל ההתבגרות עברתי טרגדיה כשאיבדתי את אמא שלי והרגשתי שהמטבח זה המקום בריחה והתרפיה שלי.

קרא עוד

לחמניות שוקולד צ'יפס

28 אוקטובר 2019 מאת עדי קלינגהופר

איזה כיף שהגיע החורף.

יש משהו נורא ביתי בחורף, האוכל החורפי שמאחד את כל המשפחה סביב השולחן בשבת בבוקר.

הריח של השמרים שממלא את הבית לצד התה.

החורף הוא קר אבל מנגד הוא נורא מחמם, אני אוהבת את החורף בגלל הדברים הטובים שהוא מביא חוץ מהקור הבלתי נסבל.

חורף אצלי זה ריח השמרים שמופץ בכל הבית.

הפעם מנגד לעוגת שמרים קלאסית הכנתי לחמניות. הלחמניות האלו כל כך מדהימות, הריח שהן מפיצות בכל הבית יגרמו לכם לרצות לישון לידן. אלה לחמניות שמאחדות את המשפחה בשבת בבוקר (גם אם לא תרצו, כולם יגיעו לשולחן ).

ועכשיו אחרי הלחמניות האלו כל שנותר לי הוא לאחל לכם חורף נעים עם ריח של שמרים ו "עננים עננים" בדיוק כמו הלחמניות.

 

לחמניות שוקולד צ'יפס (12 יחידות):

לבצק:

½4 כוסות קמח

½1 כוסות חלב חמים

2 ביצים בגודל M

4 כפות סוכר

25 גרם שמרים טריים

100 גרם חמאה רכה

קורט מלח

3/4 כוס שוקולד צ’יפס / נטיפי שוקולד

 

לזיגוג:

6 כפות חמאה מומסת

2 כפות דבש

 

אופן הכנה:

בקערת המיקסר מניחים שמרים, סוכר וחלב חמים ( אפשר לחמם את החלב 30 שניות במיקרוגל), מערבבים מידי פעם עם כף ונותנים לחומרים לנוח בעקרה לפחות 5 דקות. לאחר המנוחה של השמרים עם הסוכר והחלב מוסיפים ביצים, ומערבבים עם וו לישה.

תוך כדי ערבוב החומרים  מוסיפים את הקמח והמלח, כאשר הבצק מגיע למצב מגובש מוסיפים תוך כדי לישה חמאה רכה, ממשיכים את הלישה 5 דקות נוספות לפחות עד שהבצק מגיע למרקם חלק , מעט דביק ואחיד.

עכשיו הגיע החלק של השוקולד, אם הבצק חמים עדיין ניתן לו מנוחה של כמה דקות עד הגעה לטמפרטורת החדר כדי שחום הבצק לא ימיס את השוקולד. כאשר הבצק בטמפרטורה נוחה ולא חמה מוסיפים את השוקולד צ’יפס ולשים מעט רק עד הטמעה. מעבירים את הבצק לקערה עמוקה עוטפים בניילון הצמד או במגבת ומתפיחים בטמפרטורת החדר עד הכפלת הנפח (בערך כשעה).

 

לפני התפחה

 

אחרי התפחה

 

 

 

לאחר הכפלת הנפח מוציאים את האוויר מהבצק, מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים את הבצק ל-12 כדורים שווים. מכדררים מעט כדי לקבל כדור יפה, מניחים את הכדור בתבנית  מלבנית מרופדת בנייר אפייה או שמניחים בתבנית תנור. מניחים את הכדורים במרווחים שווים כדי שיהיה להם מקום להכפיל את נפחם.

אחרי סידור הכדורים מניחים מעל התבנית מגבת ומשאירים להתפחה נוספת עד הכפלת הנפח (בערך כשעה).

מחממים תנור ל – 170 מעלות. אחרי הכפלת נפח הכדורים מכניסים לאפייה כ- 20 – 25 דקות, עד הזהבה קלה.

 

מכינים את הזיגוג: בקערה מערבבים חמאה מומסת ודבש עד איחוד (אפשר לחמם  ביחד 30 שניות במיקרוגל).

מברישים את הלחמניות ישר בצאתן מהתנור. שומרים את הלחמניות בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר.