קצת עלי

היי אני עדי קלינגהופר, בת 21 , קונדיטורית ומכורה למטבח מאז שאני זוכרת את עצמי. עד היום אני מספרת איך בילדותי הייתי צופה בדודה שלי מהצד ושואלת אין סוף שאלות שלא נגמרות על איך הדברים עובדים, תמיד הייתי מסוקרנת.
במהלך גיל ההתבגרות עברתי טרגדיה כשאיבדתי את אמא שלי והרגשתי שהמטבח זה המקום בריחה והתרפיה שלי.

קרא עוד

חלה מתוקה לשבת

7 נובמבר 2019 מאת עדי קלינגהופר

שישי בשבילי זה ריח של חלות באוויר, ריח השמרים שמתפשט בכל הבית.

החלות האלה הן קבועות אצלינו בארוחות שישי משפחתיות או ארוחות חג, לא מוותרים לי ולא עליהן!

אבא שלי אומר שאין צורך בקינוח אחר כך, החלה מספיקה לו גם בתור קינוח. כן , החלה היא מתוקה, אבל גם רכה ואוורירית ויש סיכוי שעד הקידוש בערב היא תיגמר אם לא תחביאו אותה ..

לכבוש שבת, חלות מתוקות, קלות ומדהימות!

מאחלת לכם ,שבת מתוקה.

 

חלה מתוקה (2 חלות גדולות ):

 

1 ק”ג קמח

50 גרם שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים

3/4 כוס סוכר

3/4 כוס שמן קנולה

2 ביצים

1 כפית מלח

1 1/2 עד 2 כוסות מים פושרים

 

ביצה טרופה להברשה

שומשום

 

אופן הכנה:

מכניסים לקערת המיקסר קמח , שמרים וסוכר. מחברים וו לשיה ומתחילים לערבב את היבשים, מוסיפים ביצים ושמן וממשיכים ללוש.

עכשיו הגענו לחלק של המים, מתחילים להוסיף לבצק 1 1/2 כוסות מים בהדגרה, אם יש צורך מביאים עוד חצי כוס מים וממשיכים להוסיף עד מרקם של בצק מעט דביק ( מאוד תלוי בסוג קמח, אצלי בדרך כלל זה 1 3/4 כוסות מים ). ממשיכים בלישה ומוסיפים את המלח, עכשיו לשים את הבצק במשך שבע דקות ללא הפסקה.

 

אחרי לישה ארוכה וקבלת בצק אחיד, מעט דביק ולא יבש, מניחים את הבצק בקערה. משמנים את הבצק במעט שמן קנולה ומכסים במגבת להתפחה בטמפרטורת החדר עד הכפלת הנפח לפחות כשעה.

 

 

אחרי הכפלת הנפח מוציאים את האוויר מהבצק ומחלקים את הבצק ל- 2 כדורים גדולים, כל כדור זה חלה.

מתחילים לעבוד עם כדור אחד , את הכדור השני מכסים כדי שלא יתייבש.

מעצבים חלה לפי רצונכם.

 

מחממים תנור ל- 170 מעלות.

מניחים את החלה על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים במעט שמן קנולה כדי למנוע התייבשות , מכסים במגבת ומתפיחים כחצי שעה עד הכפלת הנפח ( בימים קרים זה ייקח קצת יותר זמן).

אחרי שהחלה תפחה מברישים אותה בביצה טרופה שכבה עדינה, מחכים חמש דקות ומברישים שוב בשכבה עדינה של ביצה טרופה, מפזרים מעט שומשום ומכניסים לאפייה כ-30 עד 40 דקות. תשימו לב שהחלה אפויה בתחתית ( כאשר היא זהובה ולא לבנה ).

מוציאים את החלות האפויות ומכסים במגבת.

החלות מוכנות וכדי לשמור על הטריות שלהן יש לעטוף אותן היטב או להקפיא.