fbpx

קצת עלי

היי אני עדי קלינגהופר, בת 21 , קונדיטורית ומכורה למטבח מאז שאני זוכרת את עצמי. עד היום אני מספרת איך בילדותי הייתי צופה בדודה שלי מהצד ושואלת אין סוף שאלות שלא נגמרות על איך הדברים עובדים, תמיד הייתי מסוקרנת.
במהלך גיל ההתבגרות עברתי טרגדיה כשאיבדתי את אמא שלי והרגשתי שהמטבח זה המקום בריחה והתרפיה שלי.

קרא עוד

חיתוכיות שוקולד וחמאת בוטנים

4 דצמבר 2019 מאת עדי קלינגהופר

חמאת בוטנים ושוקולד זה אחד השילובים האהובים. אפילו יצאה במבה עם השילוב הזה.

ואם כבר משלבים שוקולד עם חמאת בוטנים אז שיהיה בתור חטיף, קטן ואישי, אחד כזה שהוא "על הדרך".

חטיף שישאיר טעם של עוד.. ושלא יהיה כבד.

החיתוכיות שלפניכם הם חטיף כזה, טעים וקל.

אני חותכת את החיתוכיות לריבועים אישיים, שיהיו בול ליד הקפה בבוקר או אחר הצהריים, או כשסתם בא משהו מתוק.

 

חיתוכיות שוקולד וחמאת בוטנים (תבנית ריבוע 20*20 ):

 

לתחתית:

150 גרם חמאת בוטנים

2 כוסות קוקוס

1/4 כוס סירופ מייפל

 

לשכבת השוקולד:

200 גרם שוקולד

150 גרם חמאת בוטנים

 

לקישוט:

בוטנים גרוסים

לזילוף:

100 גרם שוקולד מומס עם 50 גרם חמאת בוטנים

 

אופן ההכנה:

מרפדים תבנית עם נייר אפייה.

בקערה מניחים חמאת בוטנים וממיסים 30 שניות במיקרוגל עד מרקם נוזלי.

מוסיפים את הקוקוס והסירופ מייפל, מערבבים בעזרת כף עץ עד קבלת “בצק” אחיד.

מעבירים את הבצק שהתקבל לתבנית ומשטחים בעזרת הידיים ( תצא שכבה דקה וזה בסדר). בסיום תעבירו גב של כף ותשטחו את הבצק כדי לקבל שכבה חלקה יותר ויפה יותר.

 

ממשיכים לשכבת השוקולד:

בקערה מניחים שוקולד מריר וחמאת בוטנים, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.

מוזגים את בלילת השוקולד על התחתית , מפזרים בוטנים גרוסים ומעבירים לקירור שעה במקרר.

 

לאחר קירור של שעה מוציאים את ה”עוגה” שהתקררה, מניחים על משטח וחותכים לריבועים שווים.

 

לקישוט: ניתן להמיס שוקולד מריר עם חמאת בוטנים, מעבירים לשקית זילוף ומזלפים מעל החיתוכיות.

 

את החיתוכיות שומרים בקירור.