קצת עלי

היי אני עדי קלינגהופר, בת 21 , קונדיטורית ומכורה למטבח מאז שאני זוכרת את עצמי. עד היום אני מספרת איך בילדותי הייתי צופה בדודה שלי מהצד ושואלת אין סוף שאלות שלא נגמרות על איך הדברים עובדים, תמיד הייתי מסוקרנת.
במהלך גיל ההתבגרות עברתי טרגדיה כשאיבדתי את אמא שלי והרגשתי שהמטבח זה המקום בריחה והתרפיה שלי.

קרא עוד

חיתוכיות לוטוס

25 אוגוסט 2019 מאת עדי קלינגהופר

חיתוכיות לוטוס עם גבינה ושוקולד לבן , ב – 10 דקות הכנה! קלות וטעימות , תתכוננו להכין אותן כל שבוע.

מצרכים ל 16 יחידות ( רינג ריבוע 20*20 ):

לתחתית :

150 גרם עוגיות לוטוס

50 גרם חמאה מומסת

 

לבלילת עוגה:

200 גרם שוקולד לבן

120 גרם חמאה

3 ביצים

1/2 כוס סוכר

250 גרם גבינה לבנה 9 /5 אחוז

1 ו 1/2 כוסות קמח

קורט מלח

צנצנת ממרח לוטוס

 

אופן הכנה:

מרפדים עם נייר אפייה את התבנית אפיה בקוטר 20*20.

טוחנים במעבד מזון עוגיות לוטוס עד פירורים דקים ומוסיפים לפירורים את החמאה המומסת, מערבבים עד איחוד החומרים ומשטחים בתבנית בעזרת כף , עד שמתקבלת שכבה אחידה של פירורי לוטוס. מניחים במקפיא עד הכנסת הבלילה.

מחממים תנור ל 170 מעלות וממשיכים עם הבלילה : ממיסים בקערה שוקולד לבן וחמאה עד המסה מלאה, מערבבים עד איחוד . מוסיפים לקערת השוקולד לבן את הסוכר, ביצים וקמח וטורפים היטב. מוסיפים לבלילה גבינה לבנה וקורט מלח.

מוציאים את התבנית מהמקפיא , מוזגים את הבלילה לתבנית עם תחתית העוגיות.

 

כך נראית הבלילה לפני האפייה

 

מחממים מעט ממרח לוטוס ומניחים בשקית זילוף , גוזרים חור קטן בשקית זילוף ומזלפים שורות עם מרווח קטן , לאחר מכן לוקחים קיסם ומציירים שורות בכיוון הנגדי כך יוצרים את השיש מעל החיתוכיות. מכניסים לאפייה של 25 דקות או עד שהבלילה יציבה!

מעבירים לקירור מלא במקרר ( לפחות שעתיים ) , מחלצים מהתבנית וחותכים לריבועים קטנים. שומרים את החיתוכיות בקירור.