קצת עלי

היי אני עדי קלינגהופר, בת 21 , קונדיטורית ומכורה למטבח מאז שאני זוכרת את עצמי. עד היום אני מספרת איך בילדותי הייתי צופה בדודה שלי מהצד ושואלת אין סוף שאלות שלא נגמרות על איך הדברים עובדים, תמיד הייתי מסוקרנת.
במהלך גיל ההתבגרות עברתי טרגדיה כשאיבדתי את אמא שלי והרגשתי שהמטבח זה המקום בריחה והתרפיה שלי.

קרא עוד

בראוניז פרווה ללא גלוטן

14 אפריל 2019 מאת עדי קלינגהופר

ליד כל העוגות בפסח , אני תמיד מגישה איזושהי עוגייה או חיתוכיות קלילות כי תמיד יש כאלה שיעדיפו משהו קטן ליד התה אחרי הארוחה הכבדה.

אז הנה לכם בראוניז רכים ונימוחים, שוקולדים וכמובן ללא גלוטן שלא תרגישו בהבדל ( והם גם פרווה!!). מתכון קל מאוד להכנה , הכל קורה בקערה אחת.

כשהבראוניז יוצא מהאפייה מקררים אותו היטב! אפילו לילה במקרר , אחר כך מבטיחה לכם חיתוך מושלם וישר.

בראוניז ( תבנית 25*35 או לקבלת חיתוכיות גבוהות יותר רינג 20*20) :

200 גרם שוקולד מריר

2/3 כוס שמן

1 כוס סוכר

4 ביצים

100 גרם קורנפלור

100 גרם שקדים טחונים

קורט מלח.

אופן הכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות.

ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות שמן ושוקולד. לשוקולד המומס מוסיפים סוכר , ביצים , קורנפלור , שקדים טחונים וקורט מלח.

הכל קורה תוך כדי טריפה עד תערובת אחידה.

מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת בדפנות. אופים את הבראוניז כ- 25 דק או עד קבלת מרקם רך ( תזהרו לא לייבש את הבראוניז).

מעבירים את הבראוניז לקירור מלא! אחרי שהוא קר ויציב חותכים לקוביות או מלבנים ומגישים את הבראוניז. שומרים במקרר בקופסה אטומה.

הערות:

** כמובן שאפשר להעשיר את הבראוניז ולהוסיף לו שברי עוגיות / שברי שוקולד לבן / שוקולד צ׳יפס וכו׳. את התוספות מוסיפים לפני האפייה.

** אם לא תחכו לקירור מלא של הבראוניז החיתוכיות לא יצאו ישרות , הבראוניז יתפרק לכם באמצע.