fbpx

קצת עלי

היי אני עדי קלינגהופר, בת 21 , קונדיטורית ומכורה למטבח מאז שאני זוכרת את עצמי. עד היום אני מספרת איך בילדותי הייתי צופה בדודה שלי מהצד ושואלת אין סוף שאלות שלא נגמרות על איך הדברים עובדים, תמיד הייתי מסוקרנת.
במהלך גיל ההתבגרות עברתי טרגדיה כשאיבדתי את אמא שלי והרגשתי שהמטבח זה המקום בריחה והתרפיה שלי.

קרא עוד

בראוניז אוראו

27 אוקטובר 2019 מאת עדי קלינגהופר

בראוניז הוא מתאים לכל מקום, תמיד! ואני קוראת לו קינוח "על הדרך" , קל להכנה וכל אחד יכול.

שידרגתי את הבראוניז ואם לא היה לנו מספיק מתוק אז הוספתי גם עוגיות אוראו ( ממליצה להחליף 1/4 כוס קמח בשקדים טחונים) .

בראוניז בשילוב אוראו , מתאים לאנשים המכורים לשוקולד וזקוקים לזריקת סוכר קלה. שילוב מנצח בין העוגיות האהובות לעוגת הבראוניז האהובה.

 

בראוניז אוראו  ( תבנית ריבוע 20*20):

 

200 גרם שוקולד מריר

200 גרם חמאה

1 כוס סוכר

4 ביצים

¼1 כוסות קמח (לגיוון: אפשר להחליף 1/4 מהכוס קמח ב1/4 כוס שקדים טחונים)

קורט מלח

 

חבילת עוגיות אוראו ( סה”כ 16 יחידות עוגיות)

 

אופן הכנה:

מחממים תנור ל- 170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מתחילים עם הבלילה: מניחים בקערה שוקולד וחמאה וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה. כאשר הגענו להמסה מלאה מוסיפים סוכר , ביצים וקורט מלח , טורפים היטב. מוסיפים את הקמח וטורפים שוב עד בלילה חלקה ואחידה.

מוזגים מחצית מהבלילה לתבנית המרופדת בנייר אפייה.

חותכים את עוגיות האוראו לרבעים או חצאים ואפשר גם לקצוץ אותם.

 

 

 

מפזרים מחצית מהעוגיות על בלילת הבראוניז שנמצאת בתבנית, מעל עוגיות האוראו מוזגים את מחצית בלילת הבראוניז שנשארה.

בחלק העליון של הבלילה מפזרים את מחצית העוגיות שהשארנו, מכניסים לאפייה כ- 25-30 דקות. הבראוניז צריך להיות יציב אך להשאר עדיין רך.

לאחר סיום האפייה מכניסים למקרר להתייצבות כ-4 שעות לפחות. לאחר התייצבות מלאה מחלצים את הבראוניז מהתבנית  וחותכים לקוביות, את הבראוניז שומרים במקרר בקופסא אטומה.