fbpx

קצת עלי

היי אני עדי קלינגהופר , קונדיטורית ומכורה למטבח מאז שאני זוכרת את עצמי. עד היום אני מספרת איך בילדותי הייתי צופה בדודה שלי מהצד ושואלת אין סוף שאלות שלא נגמרות על איך הדברים עובדים, תמיד הייתי מסוקרנת.
במהלך גיל ההתבגרות עברתי טרגדיה כשאיבדתי את אמא שלי והרגשתי שהמטבח זה המקום בריחה והתרפיה שלי.

קרא עוד

אוזני המן

4 מרץ 2020 מאת עדי קלינגהופר

אוזני המן- יש לי יחסים מורכבים איתם. מאז הפעם הראשונה בגן חובה שטעמתי אוזני המן , הטעם לא עזב אותי.. אולי זה הבצק הקשה והמחניק או המלית שאפילו לא הצלחתי לזהות.

הייתה לי מטרה אחת – אחרי המון שנים , לשקם את היחסים שלי עם האוזני המן. במהלך שיקום היחסים הבנתי, שהדבר הכי משמעותי פה זה הבצק.

הבצק הוא השחקן הראשי, הוא משנה את כל החשיבה על העוגייה , ואולי בגלל שאז אכלתי את העוגייה הקשה , של פעם .. היא הייתה לי קשה לעיכול תרתי משמע ומאז תמיד נמנעתי ממנה.

היום ,אחרי לא מעט בצקים וניסיונות , אני יכולה להגיד שזה אפילו טעים! אולי קצת קשה לי עם הצורה .. אבל אם נשים את זה רגע בצד, הבצק הוא מדהים! בצק שקדים רך רך ומתפורר בפה, אפילו בא לי לאכול רק את הבצק ככה בלי המילוי.

והמילוי? המילוי הוא לבחירתכם , האולטימטיבי זה פרג. אצלי בבית אוהבים שוקולד! אבל תעופו עם הדמיון, אפילו החלבה משתלבת פה מדהים.

 

**הערה קטנה לפני שמתחילים: את הבצק אפשר להכין עם ביצה או חלמונים. אם אתם מכינים את הבצק עם ביצה תקבלו בצק מעט תפוח, יציב ומעט קשה. אם תכינו את הבצק עם חלמונים תקבלו בצק רך , עדין וחמאתי. **

אז שיהיה לנו חג פורים שמח, ותזללו כמה שיותר אוזני המן

 

אוזני המן: ( 30 יחידות)

 

לבצק:

300 גרם קמח

20 גרם שקדים טחונים

80 גרם אבקת סוכר

1 ביצה / 2 חלמונים (את הבצק אפשר להכין או עם ביצה שלמה או עם חלמונים )

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

5 גרם מלח

כפית תמצית וניל / מחית וניל

 

**חלבון לסגירת קצוות

**אבקת סוכר לקישוט

 

 

למילוי שוקולד :

250 גרם ממרח שוקולד (איזה שאוהבים)

100 גרם פירורי עוגיות אוראו / פתיבר שוקולד

אפשר גם להשתמש ב 100 גר שאריות עוגת שוקולד / בראוניז (יוצא מעולה)

 

מילויים נוספים:

ממרח שוקולד / ממרח חלבה

 

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מניחים חמאה, קמח, שקדים טחונים, אבקת סוכר ומלח, מחברים וו גיטרה ומפעילים על מהירות נמוכה , כאשר נוצר בצק פירורי מוסיפים ביצה/ חלמונים  ווניל. ממשיכים את פעילות המיקסר עד בצק אחיד וחלק.

את הבצק עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור במקרר כשעתיים לפחות.

 

מכינים את מלית השוקולד: בקערה מניחים ממרח שוקולד (אם הממרח קשה כדאי להמיס אותו מעט במיקרוגל), לממרח השוקולד מוסיפים את פירורי העוגיות או פירורי העוגה, מערבבים היטב כך שנקבל מלית יציבה ואחידה. אתם גם יכולים לשחק עם הטעמים וגם להפחית מכמות הפירורים.

את המלית מעבירים לשקית זילוף עד השימוש.

 

מחממים תנור ל- 170 מעלות.

 

כאשר הבצק הצטנן כשעתיים במקרר מוציאים אותו למשטח עבודה.

מקמחים את משטח העבודה, מרדדים את הבצק לעובי דק, חותכים עם קורצן עגול.

מניחים את העיגול על כף היד, מזלפים מעט מילוי , בקצוות העיגול  מורחים מעט חלבון וסוגרים את הקצוות למשולש אוזן המן.

מניחים את האוזני המן על מגש אפייה, מרופד בנייר אפייה ואופים כ-15 דקות או עד מעט הזהבה ( הבצק צריך להשאר בהיר ורך).

 

 

מוציאים את האוזני המן מאפייה ומניחים להצטננות.

מסדרים על צלחת הגשה ומפדרים מעט אבקת סוכר. את האוזני המן שומרים בקופסא אטומה במשך 3 ימים בטמפרטורת החדר.