fbpx

עוגת גבינה פירורים מנצחת

9 ינואר 2020 מאת עדי קלינגהופר

עוגת גבינה פירורים, היא אחת העוגות הכי מנחמות שיש.

לא משנה מתי נאכל את העוגה הזאת, משהו בפשטות שלה ובקלילות שלה גורם לנו להתמכר אליה.

בואו לא נשכח שהיא גם אחת העוגות הכי נוסטלגיות שיש , מי לא זוכר את עוגת הגבינה פירורים של סבתא? לי זה חרוט עדיין בזיכרון, כל יום שבת בבוקר, פרוסת עוגה של סבתא ושוקו חם, זיכרון נוסטלגי מתוק.

יש לי לא מעט היסטוריה עם העוגה הזאת, היא גם העוגה הראשונה שהכנתי ולמה? כי היא הכי פשוטה וקלה להכנה.

אז הנה עוגת גבינה פירורים מושלמת, עוד מתכון ששמור אצלי שנים ואף פעם לא מאכזב.

 

עוגת גבינה פירורים (רינג עגול בקוטר 24):

 

לבסיס ולפירורים:

½1 כוסות קמח

1 כפית אבקת אפייה

1/4 כוס סוכר

2 חלמונים

150 גרם חמאה

קורט מלח

 

למלית הגבינה:

500 מ”ל שמנת מתוקה

1 כוס סוכר

500 גרם גבינה לבנה 9%

1 מיכל שמנת חמוצה ( 200 מ”ל)

1 גבינת שמנת 25%-30%

1 חבילת אינסטנט פודינג וניל של מימונ'ס

1 כפית מחית ווניל

 

אופן ההכנה:

מתחילים עם הבסיס והפירורים: מחממים תנור ל-170 מעלות.

בקערת המיקסר מניחים חמאה וסוכר מערבלים עם וו גיטרה. מגרדים את צידי הקערה, מוסיפים חלמונים ומערבלים שוב עד איחוד. מוספים את הקמח, אבקת אפייה והמלח, מערבלים עד איחוד.

מרפדים בנייר אפייה רינג עגול בקוטר 24 , מניחים את הרינג על מגש אפייה, משטחים מחצית מהבצק בתוך הרינג ויוצרים בסיס ישר ושטוח. את מחצית הבצק שנשאר מניחים על המגש אפייה , מכניסים את הבצק לאפייה ( גם את הבצק שברינג וגם את הבצק שעל המגש) אופים כ- 20-25 דקות , כאשר הבצק זהוב מוציאים מהתנור ומצננים.

 

ממשיכים עם מלית הגבינה:  בקערת המיקסר  מניחים שמנת מתוקה, שמנת חמוצה, אינסטנט פודינג וניל וסוכר, מקציפים עם וו בלון עד קציפה , מוסיפים את גבינת השמנת והגבינה לבנה, ממשיכים לערבב על מהירות נמוכה עד איחוד החומרים.

מניחים את הרינג עם הבסיס האפוי על משטח ישר שיכול להיכנס גם למקרר, מוזגים את מלית הגבינה לרינג עם הבסיס, משטחים מעט עם כף של גב או מרית קטנה ומכניסים לקירור לילה.

 

את הבצק הנותר על מגש האפייה טוחנים במעבד מזון לפירורים קטנים ושומרים בצד עד התייצבות העוגה.

 

לאחר קירור של לילה מפזרים את פירורי הבצק מעל עוגת הגבינה, משטחים מעט עם היד, מחזירים שוב לקירור של חצי שעה .

משחררים את העוגה מהרינג ומניחים על צלחת הגשה .

 

(טיפ לשחרור יפה של עוגת הגבינה, אחרי קירור של לילה, הניחו את פירורי העוגיות, הכניסו למקפיא כשעה וככה העוגה תשתחרר טוב יותר)

 

 

[js-disqus]