fbpx

פרפה חלבה

6 מאי 2019 מאת עדי קלינגהופר

בהמשך לקינוחי יום העצמאות ,הכנתי פרפה חלבה, קינוח מרענן וקר , עם טעם ישראלי. מקפא בטעם חלבה , שילוב של פקאן ופיסטוק, קינוח שאי אפשר להפסיק לאכול. הפרפה הוא קינוח המוגש קפוא ופה הוא מבוסס על החלבה הישראלית.

את הקינוח אפשר להגיש בכוסות אישיות או בצלחות אישיות , ואז את הפרפה מכינים בתבנית שקעים סיליקון.

פרפה חלבה: ( 10 כוסות אישיות או תבנית סיליקון שקעים)

100 גרם טחינה גולמית

50 גרם שיערות חלבה

375 מ״ל שמנת מתוקה ( 1/2 כוס + 1 כוס )

3 כפות סילאן

50 גרם פקאן סיני גרוס

 

לקישוט: קצפת –

250 מ״ל שמנת מתוקה

5 כפות אבקת סוכר

 

פקאן סיני גרוס

פיסטוקים

שיערות חלבה

 

אופן הכנה:

בקערה מניחים טחינה , שיערות חלבה, 1/2 כוס שמנת מתוקה ו 3 כפות סילא , מערבבים היטב עד איחוד החומרים.

בקערת מיקסר עם וו בלון מקציפים 1 כוס שמנת מתוקה עד קציפה רכה , מקפלים לתערובת הטחינה עד איחוד ומרקם חלק, מוסיפים פקאן גרוס ומקפלים. מעבירים את הקרם לשקית זילוף ומזלפים לכוסות הגשה או לחילופין מזלפים לשקעים בתבנית סיליקון , מקפיאים לפחות 4 שעות.

מכינים את הקצפת: מקציפים בקערת מיקסר עם וו בלון שמנת מתוקה ואבקת סוכר , עד קציפה יציבה.

מעבירים את הקצפת לשקית זילוף עם צנטר משונן ומזלפים בכוסות ההגשה , מקשטים עם פקאן , פיסטוקים , שיערות חלבה ומגישים קפוא.  אם מכינים את הפרפה בתבנית שקעים סיליקון , מחלצים את הפרפה מהשקעים , מניחים על צלחת הגשה , מזלפים קצפת ומקשטים עם פקאן , שיערות חלבה ופיסטוקים.  הפרפה נשמר בהקפאה.

 

[js-disqus]