fbpx

סינבון עם ציפוי גבינת שמנת

6 אפריל 2019 מאת עדי קלינגהופר

הסינבון הוא בצק שמרים רך מאוד ,מילוי חמאה , קינמון וסוכר חום שהופך קרמלי, מעל קרם גבינת שמנת .

זה בהחלט אחד המאפי שמרים שאנחנו כולנו אוהבים, בחורף במיוחד! הוא קל להכנה וטעים בטירוף , לא יכולה כבר לחכות לסינבון הבא שלי. בואו נתחיל !

 

לבצק שמרים:

25 גרם שמרים טריים

כוס חלב חמים ( חצי דקה במיקרו)

½4 כוסות קמח

1/2 כוס סוכר

2 ביצים L

100 גרם חמאה

קורט מלח

כפית תמצית וניל

 

מלית קינמון וסוכר חום:

100 גרם חמאה רכה מאוד

2 כוסות סוכר חום כהה דחוס

4 כפות מלאות קינמון ( אפשרי גם יותר)

 

או לחלופין ממרח קינמון:

200 גרם חמאה רכה

100 גרם סוכר לבן

300 גרם סוכר חום כהה

2 כפות גדושות קינמון

 

ציפוי גבינת שמנת:

50 גרם חמאה בטמפרטורת חדר

חבילת גבינת שמנת ״פילדלפיה״ ( טמפרטורת חדר)

100 גרם אבקת סוכר

 

אופן הכנה:

בקערת מיקסר להניח את השמרים עם החלב והסוכר , לעררבב מעט ולהשאיר בצד כ- 10 דקות.

לאחר מכן להוסיף ביצים ולערבב עם וו לישה ,

תוך כדי עירבוב להוסיף קמח , תמצית וניל ומלח. לאחר מכן להוסיף בקוביות קטנות חמאה רכה. ללוש כ 15 דקות או עד בצק אחיד.

מכניסים את הבצק להתפחה עד הכפלת נפח.  בינתיים מחממים תנור ל 180 מעלות.

בקערה מערבבים סוכר חום וקינמון.

או לחילופין מכינים את מממרח הקינמון: בקערת המיקסר מניחים חמאה רכה, סוכר חום כהה, סוכר לבן וקינמון, מחברים וו גיטרה ומערבבים מספר דקות עד קבלת ממרח קינמון.

לאחר שהבצק תפח מרדדים את הבצק למלבן גדול עובי הבצק 1/2 מ״מ , מורחים את החמאה הרכה על כל הבצק , מפזרים את הסוכר והקינמון ומהדקים לבצק עם הידיים. או לחילופין מורחים שכבה נדיבה של ממרח הקינמון.

מגלגלים את הבצק לרולדה וחותכים את הרולדה לשבלולים ( גודל השבלול על פי גודל התבנית) לסדר בתבנית עם נייר אפייה ברווחים. להתפיח שוב עד הכפלת הנפח.  אופים כ – 25 דקות או עד הזהבה.

 

 

בינתיים מכינים את הציפוי: מערבבים את כל החומרים בקערה עד מרקם אחיד וחלק.

 

מוציאים את הסינבונים מהתנור ומיד מורחים מעל הסינבונים את הציפוי גבינה בעזרת כף או מרית. וזהו זה מוכן!

 

[js-disqus]