עוגת שוקולד מושלמת
מידי פעם כשהחורף בא לבקר יש מן חשק עז למשהו מתוק , חם וגם שוקולדי או בקיצור משהו מנחם.
עוגת השוקולד המושלמת הזאת היא אחד הדברים הכי מנחמים שתכינו החורף הזה , היא פאדג׳ית , שוקולדית וטעימה יותר שמחממים אותה קצת במיקרוגל עם כדור גלידה בצד , אהה והיא גם נורא קלה להכנה.
בזמן שהיא בתנור תבחרו סרט טוב וסידרתם לעצמכם אחלה פינוק! בתיאבון וחורף נעים.
**כדי להכין את העוגה ללא גלוטן ממירים את הקמח בקורנפלור**
עוגת שוקולד פאדג׳ית ( רינג קוטר 20) :
מצרכים לעוגה:
4 ביצים
200 גרם סוכר
166 גרם שוקולד מריר
166 גרם חמאה
93 גרם קמח
קורט מלח
גנאש שוקולד:
200 גרם שוקולד
200 מל שמנת מתוקה
אופן הכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות.
בקערה ממיסים שוקולד מריר וחמאה, עד המסה מלאה. מערבבים ומניחים בצד.
בקערת מיקסר עם בלון הקצפה , מקציפים ביצים וסוכר עד קציפה תפוחה ובהירה.
תוך כדי פעילות המיקסר מכניסים את תערובת השוקולד המומסת ומערבבים עד איחוד חומרים.
לאחר מכן מקפלים את הקמח עד איחוד החומרים.
מעבירים את התערובת לרינג בקוטר 20 משומן היטב ועטוף מהצדדים כדי שהעוגה לא תברח במהלך האפייה. מכניסים לאפייה בין 30-40 דקות , העוגה צריכה להיות אפויה ומעט רוטטת ( לא אפויה עד הסוף , תזהרו לא לייבש אותה).
שהעוגה יוצאת מהתנור מכינים את הגנאש, מחממים שמנת ושוקולד עד המסה מלאה , מכסים את העוגה האפויה בגנאש ומכניסים לקירור מלא! עד התייצבות.
מחלצים מהרינג ופורסים.
**עדיפות לחמם כל פרוסת עוגה 30 שניות במיקרוגל , כדור גלידה בצד ואתם בגן עדן.
[js-disqus]