fbpx

פיצה ביתית

26 פברואר 2020 מאת עדי קלינגהופר

מאז שאני ילדה רוב ארוחות הערב הזכורות אצלי זה ערבי פיצה ,ליתר דיוק משלוחי פיצה, מגשים ענקיים , עם פיצה שמנמה ( כמעט כמו ספינג' ) גבינה שמגיעה כבר קרה אבל מה זה משנה איך הפיצה מגיעה כשכולם כבר רעבים? זה פתרון קל ומהיר להורים, לא היה פה אפילו דיון על הטעם והאם זה בריא.

 

אבל אז , קרה מהפך והמטבח הפך להיות החבר הכי טוב שלי, ברור לכם שמאז לא הזמנתי אפילו חצי מגש הביתה, כן? ומאז עברו כבר כמה שנים טובות.  בפעם הראשונה שהכנתי פיצה בבית והבנתי מהי פיצה אמיתית , עם בצק איכותי ודק, גבינה חמה ומותכת , לא היה סיכוי שיכנס אליי משלוח של פיצה מרשת כזו או אחרת.

וגם מה יותר כיף מזה שכל אחד יכול לעצב לעצמו את הפיצה כפי שהוא רוצה?

 

את הפיצה הזאת כל אחד יכול להכין, בהתחייבות. ואני  מבטיחה לכם , אחרי שתכינו את הפיצה הביתית אתם תשכחו מהפיצה הקנויה. בצק פיצה רך ודק, שכבה נדיבה של עגבניות מרוסקות איכותיות, מעל הכל גבינת מוצרלה מותכת וחמימה עם תוספות לבחירתכם.

 

ודרך אגב זה כמעט אותו זמן הכנה כמו זמן המשלוח שאתם חיכיתם לו !

 

פיצה ביתית כמו בפיצרייה ( 2 פיצות בגודל משפחתי):

 

לבצק:

500 גרם קמח

15 גרם שמרים טריים / 5 גרם שמרים יבשים

1 כף סוכר

1 כפית מלח

4 כפות שמן זית

325 מ”ל מים פושרים

 

**לקימוח – מעט סולת ומעט קמח

 

לטופינג:

400 גרם עגבניות מרוסקות

מלח

פלפל

כפית אורגנו

400 גרם גבינת מוצרלה

100 גרם גבינת פרמז’ן

בזיליקום טרי

 

תוספות אפשריות:

זיתים

בצל סגול

פטריות

עגבניות שרי

 

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מניחים קמח, סוכר ושמרים , מחברים וו לישה ומתחילים לערבב. מוסיפים תוך כדי לישה את השמן זית ולאחר מכן את המים בהדרגה. לבסוף מוסיפים את המלח. ממשיכים את פעילות המיקסר לפחות כ- 10 דקות עד בצק חלק , אחיד ודביק.

את הבצק מעבירים לקערה משומנת בשמן זית, מניחים להתפחה כחצי שעה בטמפרטורת החדר.

 

בינתיים מחממים תנור ל-230 מעלות על מצב טורבו.

 

אחרי התפחה של הבצק, מוציאים את הבצק מהקערה, מחלקים ל-2 כדורים גדולים ומניחים על משטח מקומח להתפחה, כמובן שמקמחים גם את הכדורים מלמעלה ומכסים במגבת מטבח. את הכדורים מתפיחים כ- 30 עד 40 דקות.

אחרי שהכדורים תפחו, מתחילים לעצב את הפיצה: לוקחים כדור בצק שתפח ובעזרת ידיים מקומחות ומשטח מקומח פותחים או משטחים את הבצק לעיגול דק ( אפשר להיעזר גם במערוך).

 

לוקחים תבנית אפייה עם נייר אפייה, מעל נייר האפייה מפזרים מעט סולת, מעל הסולת מניחים את הבצק הדק שפתחנו.

 

ממשיכים לעיצוב הפיצה: מניחים את העגבניות המרוסקות בקערה, מתבלים במלח, פלפל ואורגנו לפי טעמכם האישי.

ממשיכים לבצק, כאשר הבצק כבר מונח על התבנית, מניחים מחצית מהעגבניות המרוסקות שתיבלנו (אפשר גם פחות), מורחים בעדינות בעזרת גב של כף כך שיהיה רוטב על כל הבצק ( להשאיר מעט שוליים ).

מעל העגבניות המרוסקות מניחים מחצית מגבינת המוצרלה ומחצית מגבינת הפרמז’ן.

אם אתם אוהבים תוספות, זה בדיוק הזמן! תוסיפו מעל הגבינות תוספות שאתם אוהבים ומיד מכניסים לאפייה.

 

 

מתחילים בעשר דקות אפייה , אם הגבינה מזהיבה מעט וגם מבעבעת זה הזמן להוציא את הפיצה , אם הפיצה עדיין לא במצב הזה תשאירו אותה לעוד חמש דקות נוספות.

מוציאים את הפיצה מהתנור, פורסים למשולשים בעזרת גלגלת או סכין, ומיד מנשנשים כשהגבינה עדיין חמימה.

 

 

 

[js-disqus]